Hokejbal je super sport, říká nejužitečnější hráč vítězů ze Strašic Tomáš Kunc

01.11.2016 | Tomáš Majer

Šestý ročník Street Hockey Cupu patřil Koblížkům Strašice. Žáci Základní školy Karla Vokáče si během své cesty za zlatem poradili s dvojnásobnými vítězi z Domažlic a Přeštic. Velkou měrou se na tom podílel také Tomáš Kunc, který byl oceněný jako nejužitečnější hráč týmu a dostal se i do All-Stars teamu.

 
 
 

Tomáši, zvítězili jste v šestém ročníku turnaje Street Hockey Cup. Ve finále jste přejeli Přeštice výsledkem 11:4. S jakými cíli jste do Plzně vyráželi? Byl titul mírným překvapením?
Na turnaj jsme přijeli s tím že chceme být do 4. místa takže výhra nás trochu překvapila.

Pojďme přímo k vaší cestě kvalifikačními turnaji. Zažili jste nějaký zádrhel nebo vše šlo hladce? Měly vaše výkony vzestupnou tendenci?
Z kvalifikace jsme postoupily z 1. místa do dalšího kola, kde s námi ale nemohl být náš pan učitel, takže to byl trochu problém.

Na finálovém turnaji jste nezažili hořkost porážky. Čím si vysvětluješ vaši vítěznou jízdu? Zmínil si vašeho učitele – trenéra Mgr. Jiří Monharta,měl na vás velký vliv?
Byli jsme dobrá parta a náš učitel náš vždycky dokázal naladit na další zápas.

Úžasný zápas jste sehráli s Domažlicemi v semifinále. V poločase jste prohrávali 1:5. Poté jste ale předvedli famózní obrat a zvítězili jste 7:6. Jak bys zápas zpětně popsal?
V první polovině nám to nešlo,ale pořád jsme si říkali že zápas vždycky můžeme otočit a nakonec se nám to povedlo.

Tys byl oceněn jako nejužitečnější hráč svého týmu a navrch ses dostal do All-Stars teamu. Co pro tebe znamenají tato ocenění?
Jsem moc rád že jsem to ocenění mohl dostat,ale mohli ho mít alespoň další 2 kluci z našeho týmu.

A co hokejbal jako sport? Zaujal tě něčím? Zkusil bys jej hrát „závodně“?
Hokejbal je super sport, občas trochu bolí, ale to k sportu patří. Určitě bych ho chtěl hrát i dál.

Teď už závěrečná otázka. Zúčastní se Koblížci Strašice a Tomáš Kunc i příštího ročníku?
Naše škola se určitě zúčastní, bohužel už beze mě.

 
 

26.4. | Úprava ročníku 2018
V dubnu odstartoval turnaji ve skupinách ročník 2018. Ten má v sobě jednu podstatnou inovaci, a to zrušení semifinálových turnajů.

 

18.10. | Finálový All-stars team
Tříčlenný All-stars team finálového turnaje má tuto podobu: Štěpán Suk, Vít Štrédl (oba Hagridi Zbiroh), Matěj Zeman (Tachov - Hornická).

 

25.8. | Druhé SF 14. září!
V semifinále B se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Staňkovští Draci, Sbíječi Mrákov, ZŠ Planá, Hagridi Zbiroh, Plzeňská Desítka, Radnice a 1. ZŠ Plzeň. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

25.8. | První SF 12. září!
V semifinále A se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Nová škola Domažlice, Tachov - Hornická, Panteři Přeštice, 20. ZŠ Plzeň, Vlci Mýto, Vinickej Sběr Plzeň, Pumy Stříbro. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

11.5. | Termíny druhých turnajů
Známe termíny druhých turnajů u tří skupin: Skupina A - 25.5. (Mrákov) Skupina B - 19.5. (Stříbro) Skupina D - 7.6. (Zbiroh)

 

10.5. | Dohrávka 1. kola
Skupina E odehraje první turnaj v pondělí 15.5. v Plzni

 

24.4. | SHC putuje po regionu
Nejen nové týmy, ale i nová místa konání turnajů čeká Street Hockey Cup. Úvodní turnaj skupiny B se odehrál v Plané, domažlická skupina se chystá do Mrákova a rokycanská po delší pauze také do Zbirohu.

 

4.4. | Nováčci na SHC 2017
Další dva nové týmy se představí na letošním ročníku SHC. Tachovskou skupinu doplní Planá a Mariánské Lázně.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Copyright © 2024 eSports.cz, s.r.o. | Informace o autorských právech | Facebook | Nastavení cookies