Koblížci Strašice slaví prvenství v šestém ročníku Street Hockey Cupu!

26.10.2016 | Tomáš Majer

Dámy a pánové, vítěz Street Hockey Cupu 2016 je znám! Zlaté medaile si z Plzně odvezli členové týmu Koblížci Strašice. Finálový turnaj nabídl celkově velmi zajímavou podívanou a o dramatické situace nebyla nouze. Strašické „na bedně“ doplnili ještě Hlávkovci Přeštice a bronz brali loňští vítězové z Domažlic.

 
 
 

V úterý 18. října plzeňská hala hostila finálový turnaj Street Hockey Cupu 2016. Hrálo se již tradičně souběžně na dvou hřištích a rozměrech jedné třetiny hokejbalového hřiště. Na vše dohlížela čtveřice rozhodčích a manažer turnaje Josef Kadaně. Do nejlepší osmičky se nakonec probojovali Pumy Stříbro, Hlávkovci Přeštice, Koblížci Strašice, Vinickej Sběr Plzeň, Vidláci z Bělé, Krakeni Domažlice, Flash Kladruby a Tachov Hornická.

Ve výčtu týmů jsme měli finálového nováčka, Vinickej Sběr, ale i turnajem prověřené celky. V Plzni se střetli také dvojnásobní vítězové našeho turnaje. Jak Hlávkovci Přeštice (dříve Panteři), tak Krakeni Domažlice usilovali o třetí prvenství.

Ve skupinách si nejlépe vedly Strašice a Stříbro

A teď už k samotnému průběhu turnaje! Skupina A, kde mezi sebou bojovali Přeštice, Strašice, Přeštice a Tachov začala velmi kuriózním způsobem. Hned čtyři první zápasy skončili výsledkem 3:6. Koblížci Strašice v nich porazili oba zmiňované vítěze a měli tak hned dva cenné skalpy. Krakeni nezačali zrovna nejlépe, jelikož již zmíněným výsledkem podlehli Tachovu. Ten se poté musel sklonit před Přešticemi. Závěrečné dva zápasy skončili remízou. Po šesti brankách vstřelili ve vzájemném zápase Domažlice s Přešticemi, o dva méně pak Tachov a Strašice.

KONEČNÁ TABULKA SKUPINY A

1. KOBLÍŽCI STRAŠICE 7b skóre 16:10
2. HLÁVKOVCI PŘEŠTICE 4b skóre 15:15
3. TACHOV - HORNICKÁ 4b skóre 13:13
4. KRAKENI DOMAŽLICE 1b skóre 10:16

Na druhém hřišti paralelně probíhali boje ve skupině B. V té jsme viděli rozmanitější výsledky. Flash Kladruby nejprve podlehli Vidlákům z Bělé 5:8. Další dva zápasy odehrál mladý tým Vického Sběru. Pumám Stříbro podhehli Plzeňané 7:2, proti Kladrubům také sedmkrát inkasovali, ale vstřelili ještě o rok méně.

Další dvě utkání nabídla vysoký počet branek. Nejprve se favorité skupiny, Stříbro a Dolní Bělá, rozešli smírně 6:6. Vidláci s Bělé se poté postavili Vinickému Sběru. Vidláci vedli už o čtyři góly, soupeř ale mocně dotahoval, přesto nakonec prohrál 7:6. V posledním zápase skupiny porazilo Stříbro Kladruby 5:3. Pumy Stříbro také díky lepšímu skóre vyhráli skupinu.

KONEČNÁ TABULKA SKUPINY B

1. PUMY STŘÍBRO 7b skóre 19:11
2. VIDLÁCI Z BĚLÉ 7b skóre 20:17
3. FLASH KLADRUBY 3b skóre 15:15
4. VINICKEJ SBĚR 0b skóre 11:21

Čtvrtfinále & semifinále – Debakly, přestřelky i úžasný obrat

Čtvrtfinále skvěle vyšlo týmům ve skupině A. První dvojice, Strašice a Přeštice, si se svými soupeři s klidem poradili. Strašice porazili Vinickej Sběr vysoko 11:3. Přeštice přejeli Flash Kladruby poměrem 11:2.

Do semifinále nakonec proklouzli Tachov i Domažlice. Tachov – Hornická překvapil Vidláky z Bělé a zvítězil 7:3. Nejvrovnanější partii sehráli Krakeni Domažlice a Pumy Stříbro. Utkání dlouho spělo k remíze, Domažlice ale v posledních vteřinách rozhodli a brali výhru 7:6. Stříbru tak skončil medailový sen.

Semifinále číslo 1. Přeštice versus Tachov. Hlávkovci celou dobu tahali za delší konec lana. Tachov bojoval, ale musel se smířit s porážkou 9:6.

Rozhodně nejdramatičtější a nejvíce „WOW“ utkání obsarali Strašice s Domažlicemi. Koblížci v poločase prohrávali už 1:5. A vše naznačovalo tomu, že Krakeni se opět podívají do finále a pokusí se o obhajobu. Koblížci ale předvedli skvělé zmrtvýchvstání a výhrou 7:6 vypálili soupeři rybník.

Znali jsme tak všechny dvojice do zápasů o umístění. Do velkého finále pronikli Koblížci Strašice a Hlávkovci Přeštice.

Zápasy o umístění

O sedmé místo si to rozdaly celky Flash Kladruby a Vinickej sběr. Stejně jako v základní skupině se nakonec radovaly Kladruby. Tentokrát po vítězství 9:4.

Další repríza duelu ze skupiny B svedla dohromady Dolní Bělou a Stříbro. Ti si to rozdali o páté místo. Tentokrát již bylo jasné, že se nerozejdou remízou. V duelu poražených čtvrtfinálistů si lépe vedly Pumy Stříbro, které vyhráli 6:3.

Souboj o bronz. Na jedné straně Krakeni Domažlice, na té druhé Tachov – Hornická. Krakeni byli lepším týmem a tento duel ovládli vcelku jasně, poměrem 7:2.

A teď už samotné finále. Souboj prvních dvou týmů ze skupiny A. Jejichž vzájemný zápas skončil výhrou Strašic o tři branky. K vidění byl kvalitní hokejbal. V němž se ale od začátku vedlo lépe KOBLÍŽKŮM STRAŠICE, kteří bezprostředně po závěrečné siréně oslavovali výhru 11:4 a celkové vítězství ve Street Hockey Cupu 2016.

KONEČNÉ POŘADÍ

1. KOBLÍŽCI STRAŠICE
2. HLÁVKOVCI PŘEŠTICE
3. KRAKENI DOMAŽLICE
4. TACHOV – HORNICKÁ
5. PUMY STŘÍBRO
6. VIDLÁCI Z BĚLÉ
7. FLASH KLADRUBY
8. VINICKEJ SBĚR

Individuální ocenění

Nejužitečnější hráči:
Tomáš Kunc (Koblížci Strašice)
Jakub Hrubý (Hlávkovci Přeštice)
Martin Schneider (Krakeni Domažlice)
Jan Zajíček (Tachov Hornická)
Matyáš Krejčí (Pumy Stříbro)
Jiří Kupka (Vidláci z Bělé)
Pavel Ryp (Flash Kladruby)
Miroslav Fiala (Vinickej Sběr)

All-Stars team:
Vojtěch Holomoj (Domažlice), Radim Dědič (Přeštice), Tomáš Kunc, Štěpán Košťál (oba Strašice), Ondřej Dorot (Tachov), Pavel Ryp (Kladruby)

Všem zúčastněným děkujeme, vítězům a oceněným blahopřejeme. Jsme rádi, že jsme mohli uspořádat již šestý ročník turnaje Street Hockey Cup a těšíme se na Vaši účast i v tom sedmém!

 
 

26.4. | Úprava ročníku 2018
V dubnu odstartoval turnaji ve skupinách ročník 2018. Ten má v sobě jednu podstatnou inovaci, a to zrušení semifinálových turnajů.

 

18.10. | Finálový All-stars team
Tříčlenný All-stars team finálového turnaje má tuto podobu: Štěpán Suk, Vít Štrédl (oba Hagridi Zbiroh), Matěj Zeman (Tachov - Hornická).

 

25.8. | Druhé SF 14. září!
V semifinále B se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Staňkovští Draci, Sbíječi Mrákov, ZŠ Planá, Hagridi Zbiroh, Plzeňská Desítka, Radnice a 1. ZŠ Plzeň. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

25.8. | První SF 12. září!
V semifinále A se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Nová škola Domažlice, Tachov - Hornická, Panteři Přeštice, 20. ZŠ Plzeň, Vlci Mýto, Vinickej Sběr Plzeň, Pumy Stříbro. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

11.5. | Termíny druhých turnajů
Známe termíny druhých turnajů u tří skupin: Skupina A - 25.5. (Mrákov) Skupina B - 19.5. (Stříbro) Skupina D - 7.6. (Zbiroh)

 

10.5. | Dohrávka 1. kola
Skupina E odehraje první turnaj v pondělí 15.5. v Plzni

 

24.4. | SHC putuje po regionu
Nejen nové týmy, ale i nová místa konání turnajů čeká Street Hockey Cup. Úvodní turnaj skupiny B se odehrál v Plané, domažlická skupina se chystá do Mrákova a rokycanská po delší pauze také do Zbirohu.

 

4.4. | Nováčci na SHC 2017
Další dva nové týmy se představí na letošním ročníku SHC. Tachovskou skupinu doplní Planá a Mariánské Lázně.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Copyright © 2024 eSports.cz, s.r.o. | Informace o autorských právech | Facebook | Nastavení cookies