Z ocenění jsem šťastný, ale zásluhu na vítězství má celý tým, hlásí skromně nejužitečnější hráč Domažlic Tomáš Souček

03.11.2015 | Tomáš Majer

Jak jsme již informovali, vítězi pátého ročníku turnaje Street Hockey Cup se stali Krakeni Domažlice. Jedním z členů prvního týmu byl i Tomáš Souček. Ten si kromě zlaté medaile může doma vystavit také cenu pro nejužitečnějšího hráče svého týmu. K celému turnaji se vrací v našem rozhovoru.

 
 
 

Finálovým turnajem jste propluli bez ztráty bodu až do finále. Věřili jste si před posledním zápasem se Staňkovem?
Moc jsme si nevěřili, protože jsme se Staňkovem buď prohráli nebo remízovali. Nikdy jsme je neporazili. Zároveň jsme věděli, že je to poslední šance, kdy můžeme Staňkov porazit. Sice se to nevyvíjelo dobře, ale nakonec to vyšlo.

Utkání o první místo se ale nevyvíjelo podle vašich představ. V poločase jste prohrávali 2:4. Ve druhé sedmiminutovce jste ale vstřelil čtyři branky a dovedli zápas do vítězného konce. Kde byly příčiny vašeho obratu?
Podle mě jsme hráli pořád stejně. Prostě jsme měli spíše smůlu v první sedmiminutovce, jak jsme dostali ty dva rychlé góly, ale nevzdali jsme to. A když jsme snížili na 3:4, tak jsme věděli, že už stačí jediný gól a je zase remíza. Tak jsme makali ještě víc a povedlo se srovnat. Nakonec i zápas otočit a vyhrát. V druhé sedmiminutovce jsme měli prostě zase víc štěstí my.

Ty sám jsi vstřelil v tomto utkání čtyři branky. Přesto jsme tě více hracího času vídali spíše vzadu. Jaké jsi měl na hřišti úkoly?
Měl jsem hlavně defenzivní úkoly. Měl jsem se co nejmíň vydávat dopředu, ale když ke mně přilétl míček, tak jsem někdy zkusil zaútočit.

Kromě vítězství v celém turnaji jsi obdržel cenu pro nejužitečnějšího hráče svého týmu. Co to pro tebe znamená?
Z ocenění jsem určitě šťastný, ale zásluhu na vítězství má celý tým, všichni jsme byli užiteční v poli.

Váš pedagog či trenér Tomáš Kubal má ve sbírce už druhé prvenství. Byl také u triumfu vašich předchůdců v roce 2013. Jaký na vás měl vliv?
Ano, u triumfu našich předchůdců také byl. Dokáže si hráče k reprezentaci školy vhodně vybrat, v zápasech dobře střídat a poradit jak soupeře přehrát.

Medailová umístění obsadily týmy z Chodska. Vaše družstvo následoval stříbrný Staňkov a bronzová Kdyně. S těmi jste se potkali už v základní skupině. Panovala mezi vámi rivalita nebo spíše přátelský vztah? Byly tyto týmy těmi nejtěžšími protivníky v sérii turnajů?
Řekl bych, že mezi námi panovali spíše přátelské vztahy. Mezi nejtěžší protivníky určitě patřili, ale všechny týmy byli těžké, i když jsme proklouzli do finále docela snadno, tak každý tým nám dal pořádně zabrat.

Našel sis během Street Hockey Cupu vztah k hokejbalu? Dovedeš si představit sebe jako člena hokejbalového týmu?
Hokejbal mě baví, kdyby se v okolí hrál, možná bych si ho i jako hlavní sport vybral, takhle se věnuji závodně jiným sportům.

Uvidíme Krakeny Domažlice a Tomáše Součka i v příštím ročníku turnaje?
Krakeny Domažlice na příštím turnaji určitě uvidíte, ale bohužel beze mne, pro tento turnaj už nebudu splňovat věkovou kategorii.

 
 

26.4. | Úprava ročníku 2018
V dubnu odstartoval turnaji ve skupinách ročník 2018. Ten má v sobě jednu podstatnou inovaci, a to zrušení semifinálových turnajů.

 

18.10. | Finálový All-stars team
Tříčlenný All-stars team finálového turnaje má tuto podobu: Štěpán Suk, Vít Štrédl (oba Hagridi Zbiroh), Matěj Zeman (Tachov - Hornická).

 

25.8. | Druhé SF 14. září!
V semifinále B se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Staňkovští Draci, Sbíječi Mrákov, ZŠ Planá, Hagridi Zbiroh, Plzeňská Desítka, Radnice a 1. ZŠ Plzeň. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

25.8. | První SF 12. září!
V semifinále A se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Nová škola Domažlice, Tachov - Hornická, Panteři Přeštice, 20. ZŠ Plzeň, Vlci Mýto, Vinickej Sběr Plzeň, Pumy Stříbro. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

11.5. | Termíny druhých turnajů
Známe termíny druhých turnajů u tří skupin: Skupina A - 25.5. (Mrákov) Skupina B - 19.5. (Stříbro) Skupina D - 7.6. (Zbiroh)

 

10.5. | Dohrávka 1. kola
Skupina E odehraje první turnaj v pondělí 15.5. v Plzni

 

24.4. | SHC putuje po regionu
Nejen nové týmy, ale i nová místa konání turnajů čeká Street Hockey Cup. Úvodní turnaj skupiny B se odehrál v Plané, domažlická skupina se chystá do Mrákova a rokycanská po delší pauze také do Zbirohu.

 

4.4. | Nováčci na SHC 2017
Další dva nové týmy se představí na letošním ročníku SHC. Tachovskou skupinu doplní Planá a Mariánské Lázně.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Copyright © 2024 eSports.cz, s.r.o. | Informace o autorských právech | Facebook | Nastavení cookies