Vítězství pro nás bylo velkým překvapením, přiznává Lukáš Sobolík

03.11.2014 | Tomáš Majer

Jeho tým skončil na prvním místě, k tomu si může doma vystavit cenu za nejužitečnějšího hráče Rytířů z Bělé nad Radbuzou. Pro Lukáše Sobolíka byl čtvrtek 23. Října mimořádně úspěšným dnem. Blonďatý dlouhán je aktivním fotbalistou. Jak ale sám přiznává, hokejbal by ho lákal. Více se dočtete v rozhovoru.

 
 
 

Stali jste se vítězi čtvrtého ročníku turnaje Street hockey cup. Jak jste triumf oslavili?

Triumf jsme oslavili v pátek ve škole, kde nám ředitel školy připravil občerstvení, zmrzlinové poháry a do vítězných pohárů jsme nalili šampus.

Sám si byl vyhlášený jako nejužitečnější hráč svého týmu. Jaké si měl na hřišti úkoly a co pro tebe ocenění znamená?

Na hřišti jsem měl většinou defenzivní úkoly. Ale když jsme prohrávali, tak mě trenér (Ředitel školy) posílal vypomáhat do útoku, což se mi v několika případech povedlo otočit zápas. Ocenění mě velice potěšilo, ale zásluhu na tom má celý tým.

Měli jste před finálovým turnajem ambice na vítězství nebo je pro vás triumf spíše příjemným překvapením?

Před dvěma lety jsme byli ve finále a neštastně prohráli s týmem Panteři Přeštice. Ve finálovém turnaji jsme se chtěli umístit co nejlépe a to, že jsme skončili na prvním místě, bylo pro nás velké překvapení. Týmy v turnaji byly velmi vyrovnané, a tak mohl vyhrát kdokoliv. Rozhodlo i štěstíčko. Hlavně bych vyzdvihnul našeho trenéra - Ředitele, který nás připravil a perfektně odkoučoval. Takže bez něj bychom turnaj nikdy nevyhráli.

Kdy a jak vůbec vznikla myšlenka, že se do turnaje přihlásíte?

S tímto nápadem přihlásit tým přišel ředitel školy. Na škole jsou dobří kluci šikovní na hokejce a tak nebyl problém tým zaregistrovat na první kvalifikační turnaj.

Pokud se zaměříme na samotný finálový turnaj, přišlo mi, že se zlepšujete zápas od zápasu. Debakl v prvním zápase, pak postup do bojů o medaile až po penaltách a vcelku hladká cesta až k triumfu. Myslíš si to samé?

Určitě máte pravdu. První zápas jsme nevypustili, jak to vypadalo. Ale trenér za stavu 3:1 pro soupeře šetřil takticky síly první trojky, a tak si mohly zahrát i náhradníci. Zápas s Rokycany byl velký nervák. Vedli jsme 3:1 pak protivník otočil na 3:5 a v závěru se nám podařilo vsítit 2 branky na konečný stav 5:5. Penalty už byla loterie, kde bych vyzdvihl našeho nejlepšího střelce Petra Balína. A ve finále jsme taktickou hrou oplatili jedinou prohru v turnaji Panterům z Přeštic.

Na finále vás přijela podpořit početná a hlasitá skupina fanoušků. Hrálo se vám lépe?

Tak určitě se nám hrálo lépe s našimi fanoušky, kteří byli pro nás čtvrtým hráčem na hřišti.

Hraješ aktivně nějaký sport. Lákal by tě hokejbal?

Závodně hraji fotbal na krajské úrovni. Hokejbal by mě lákal, ale u nás nejsou vhodné podmínky pro tento sport.

Zúčastní se Bělá nad Radbuzou a Lukáš Sobolík i příštího ročníku?

Rytíři Bělá nad Radbuzou se příštího turnaje určitě zúčastní, ale bohužel již bez mé přítomnosti. Protože už nebudu splňovat věkovou kategorii.

Na závěr se tě zeptám na cenu. Tou jsou vstupenky na zápas české hokejové reprezentace. Co na ni říkáš?

Cena je suprová, všichni už se na prosinec velice těšíme. Chtěli bychom poděkovat pořadateli turnaje a zároveň nesmíme zapomenout na dobré rozhodčí. I jim všem patří poděkování!

 
 

26.4. | Úprava ročníku 2018
V dubnu odstartoval turnaji ve skupinách ročník 2018. Ten má v sobě jednu podstatnou inovaci, a to zrušení semifinálových turnajů.

 

18.10. | Finálový All-stars team
Tříčlenný All-stars team finálového turnaje má tuto podobu: Štěpán Suk, Vít Štrédl (oba Hagridi Zbiroh), Matěj Zeman (Tachov - Hornická).

 

25.8. | Druhé SF 14. září!
V semifinále B se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Staňkovští Draci, Sbíječi Mrákov, ZŠ Planá, Hagridi Zbiroh, Plzeňská Desítka, Radnice a 1. ZŠ Plzeň. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

25.8. | První SF 12. září!
V semifinále A se střetnou dle dosažených výsledků ve skupinách týmy: Nová škola Domažlice, Tachov - Hornická, Panteři Přeštice, 20. ZŠ Plzeň, Vlci Mýto, Vinickej Sběr Plzeň, Pumy Stříbro. Turnaj proběhne v Plzni v hokejbalové hale.

 

11.5. | Termíny druhých turnajů
Známe termíny druhých turnajů u tří skupin: Skupina A - 25.5. (Mrákov) Skupina B - 19.5. (Stříbro) Skupina D - 7.6. (Zbiroh)

 

10.5. | Dohrávka 1. kola
Skupina E odehraje první turnaj v pondělí 15.5. v Plzni

 

24.4. | SHC putuje po regionu
Nejen nové týmy, ale i nová místa konání turnajů čeká Street Hockey Cup. Úvodní turnaj skupiny B se odehrál v Plané, domažlická skupina se chystá do Mrákova a rokycanská po delší pauze také do Zbirohu.

 

4.4. | Nováčci na SHC 2017
Další dva nové týmy se představí na letošním ročníku SHC. Tachovskou skupinu doplní Planá a Mariánské Lázně.

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Copyright © 2024 eSports.cz, s.r.o. | Informace o autorských právech | Facebook | Nastavení cookies